Returns

SilkSkin biedt  90 dagen niet-goed-geld-terug-garantie!

Hoe werkt dat?

Probeer onze handset minstens 60 dagen vanaf de datum van levering, maar niet meer dan 90 dagen.
U moet ten minste 6 behandelingen voltooien en vóór elke sessie een foto maken van de gebieden die u behandelt. Vergeet niet dat u voor elke sessie dient te scheren. 

Als er geen merkbare resultaten in haar vermindering zijn kun u ons per mail 6 foto's sturen dit mag naar info@silkskinn.com met uw bestelnummer en wij zullen uw aanvraag beoordelen.

Alle 90 dagen geld-terug-garantie-aanvragen MOETEN binnen 90 dagen na ontvangst van uw handset worden ingediend.

ALLE afbeeldingen MOETEN geldige tijd- en datum stempels hebben
Als uw aanvraag niet voldoet aan onze retour criteria, wordt u niet goedgekeurd voor een terugbetaling.

Onvolledige of onleesbare claims worden niet terugbetaald.

Indien goedgekeurd, zullen we u de aankoopprijs van de handset terugbetalen na ontvangst van uw retourzending in ons magazijn. 


Als uw product defect is en dit moet worden vervangen, volgt u deze instructies:

  • Maak een duidelijke video van het defect.
  • E-mail info@silkskinn.com met een zin over het defect en uw video bijgevoegd.
  • Vul het toegestuurde retourformulier in welke u ontvangt na aanmelding en goedkeuring van uw retour. Indien deze niet bijgesloten zit wordt uw retour niet in behandeling genomen.
  • Na goedkeuring stuur je je product terug zoals aangegeven met alle inhoud naar het door ons opgegeven retouradres. 
  • U bent ten alle tijden verantwoordelijk voor het betalen van uw eigen verzendkosten voor het retourneren van uw artikel. Verzendkosten worden niet terugbetaald.
  • Een vervanging van uw product wordt verwerkt zodra wij het defecte product hebben ontvangen.
  • U hebt 12 maanden vanaf de bestelde datum om een ​​garantieaanvraag te verwerken.

Aankopen via Klarna:

Als u uw aankoop heeft gedaan via de betaalmethode Klarna, heeft u het recht om de via Klarna gekochte goederen te retourneren binnen 14 dagen na dat u het product heeft ontvangen en het in ongerepte staat is. d.w.z. niet geopend.

Aanvragen/retourzendingen die niet aan bovenstaande criteria voldoen, worden niet goedgekeurd of in behandeling genomen, stuurt u toch uw product retour zonder aanvraag dan wordt deze niet verwerkt en vervalt voor u het recht op de teruggaaf van de aankoopprijs.

Wenst u de ongegronde retourzending weer te ontvangen dan zijn de verzendkosten voor uw eigen rekening. Deze dient u dan eerst over te maken op het door ons doorgegeven rekeningnummer, pas na ontvangst van de verzendkosten wordt u product opnieuw aan u aangeboden. 

Indien u aangeeft dat u ons, na goedkeuring,  een retour verzonden heeft maar wij deze niet ontvangen hebben en u geen traceerbare verzendservice of verzendverzekering gebruikt heeft zijn wij niet aansprakelijk voor het zoekraken van uw retourzending. 

Team SilkSkin